Hautajaiskuvaus

Hautajaiskuvauksen ulkoistaminen valokuvaajalle antaa saattoväelle rauhan keskittyä itse tilaisuuteen. Hautajaisten kuvaaminen on herkkää tilanteiden ja tunteiden lukemista. Tunnelma säilyy rauhallisena, kun ulkopuolinen kuvaaja huomaamattomasti tallentaa kauniit ohikiitävät hetket ja kohtaamiset. Kuvat voidaan jakaa kaikille osallistuneille ja myös niille, jotka eivät paikalle päässeet, joten saattoväestä kenenkään ei ole välttämätöntä kuvata tilaisuuden aikana.

Hautajaisjärjestelyt ovat raskaita. On paljon selvitettävää ja asioita järjestettävänä. Kun kaikki on saatu valmiiksi ja hautajaiset on pidetty, moni kertoo, ettei muista itse tilaisuudesta juuri mitään, edes sitä keitä kaikkia oli paikalla. On myös ikäihmisiä, jotka eivät terveydellisestä syystä pääse itse tilaisuuteen tai matka, ajankohta tai joku muu syy estää osallistumisen.

Kuvat tilaisuuden kulusta ja tapahtumista auttavat kulkemaan päivän uudestaan läpi ja ovat myös osa surutyön tekemistä. Muistat, ketä oli läsnä – et ollut yksin, vaan ympärilläsi on läheisiä. Elämä jatkuu kauniiden muistojen saattelemana. Surua ja haikeuden keskellä iloisia jälleennäkemisiä suvun ja läheisten kanssa. Halauksia, joku laski käden harteillesi.

Muistotilaisuudessa muistellaan elämän varrella tapahtuneita asioita ja usein helähtää myös naurua, samalla kun silmäkulmassa välkkyy kyynel. Tilaisuus on kaunis, arvokas ja juhlallinenkin. Kuolema kuuluu elämään niinkuin syntymäkin. Ammattikuvaaja on mukana tallentamssa näitä hetkiä hienotunteisesti.

Jos suru on kohdannut sinua, toivotan sinulle voimaa sen läpikäymiseen. On hienoa, että voin olla tukenasi ja luoda päivästä kuvamuistoja sinulle ja läheisillesi.

Hinta

Siunaustilaisuus, 250€ / 1.tunti

Seuraavat tunnit 150€/h

Matkakulut 0,57€/km

Kuvat toimitan digitaalisena salasanasuojatun kuvanjakopalvelun kautta. Tai erikseen sovittuna muotona.

Kuvatulosteet laskutetaan erikseen.