Kuvaileva

Miten syntyy hyvä autokuva?

Hyvän autokuvan rakentaminen lähtee ajatuksesta siitä, mitä kuvalta halutaan – kenelle kuva tehdään ja mitä sen toivotaan kertovan? Valokuvat ovat visuaalisia kertomuksia ja tarinoita, joko puhtaan dokumentoivia tai tunteita ja muistoja herättäviä mielikuvia miljöön valinnan, valaisun ja kuvakäsittelyn kautta.

Mielikuvien luominen

Harrasteautoihin liittyy paljon tunnetta, mielikuvia, historiaa ja huolenpitoa. Vanhoissa albumeissa autoja kuvattiin omistajansa ja koko perheen kanssa. Konepelteihin nojailtiin tai istuttiin niiden päällä, perinteinen ”ajomieskuva” otettiin aina toinen jalka astinlaudalla, polveen nojaten. Autokuvat herättävät muistoja – yhdessä koetut matkat, auton tuoksu ja materiaalien tuntu muistuu mieleen. Kuvalla säilötään omaa historiaa ja muistoja. Yhteisiä vuosia auton parissa. Jos sinulla on kaunis klassikkoauto, omistatko siitä myös hyviä kuvia, jossa se pääsee oikeuksiinsa? Oletko myymässä autoasi ja tarvitset siitä edustavan otoksen? Haluatko autostasi aiheen huoneentauluun tai T-paitaan? Auton voi kuvata myös sellaisenaan, mutta omistajan kanssa kuvasta tulee kertovampi, siihen syntyy tarina. Kuva on pysyvä muisto seikkailuista vuosienkin kuluttua.

Autokuvakseen valmistautuminen

On mieluisampaa kuvata klassikkoautoa, kun tiedän autosta enemmän, – kyseisestä mallista yleisesti ja erityisesti omistajalleen henkilökohtaisesti. Ennen kuvausta haen autosta tietoa netistä ja kyselen omistajalta, mitä mielikuvia siihen liittyy? Esimerkiksi elokuvat ovat olleet klassikkoautoissa vahva vaikuttaja. Tiedonhaun jälkeen rakennetaan ja vahvistetaan mielikuvia miljöön valinnalla, rekvisiitalla ja valaisulla. Lopputulos syntyy kuvankäsittelyssä ja kuvatuotteen printtimateriaalin valinnassa. Esimerkiksi metallilevylle tulostaminen on erittäin tyylikäs vaihtoehto huoneentauluksi. Kerro minulle lisää autostasi ja toiveistasi, niin otan yhteyttä kuvauksen suunnittelun merkeissä!