Automaailmaan kameran kanssa

En ole autoalan ekspertti, mutta lähestyin aihetta visuaalisesti ja sain kiinni autoon liittyvästä tunteesta. Siksi pidän autojen kuvaamisesta.

Autot ovat varsin upeita muotoilultaan ja ne kiiltävät pinnat!

Autot herättävät tunteita ja tuovat muistoja ja ovat siksi siis aivan upea kuvauskohde!

Vaikken tiedä tekniikasta ja moottoreista pystyn muistelemaan elämässäni olleita autoja ja niihin liittyviä tunteita. Lapsuuden autojen penkinpäälliset ja takalasista tuijotettu pakkastalven tähtitaivas nousevat mieleen. Samoin c-kasetit ja finnhitsit. Ajokortin saamisen jälkeen automuistoihin liittyi mielikuvia matkoista, ihmisistä, ja ajamisen ilosta.

Yksi hauskimmista autoista oli FSO Polonez, joka oli ajo-ominaisuuksiltaan melkoinen traktori . Maalasimme sen takaluukulle silityskuviot ja pesumerkinnät ja sen niskatuet saivat sarvelliset huput.

Autoharrastus ei keskity pelkkään ajoneuvoon laitteena. Autot nostattavat mielikuvien tulvan, joista kuvaaja voi omienkin kokemustensa pohjalta rakentaa mahdollisia mielikuvia.

Pyhimys-Volvo

Kuvasarjan auto on aivan upea klassikko. En aikaisemmin tiennyt Volvo P 1800:sta oikeastaan mitään. Kun näin sen oli ensimmäinen mielikuvani Bond-tytön auto – naisnäkökulmaa siis ja läheltä liippasi, koska aikoinaan tv-sarjassa tätä automallia ajanutta Pyhimystä esitti Roger Moore! TV-sarjasta tulee siis auton lisänimikin.

Kun suunnittelin kuvausta, mietin mahdollista ympäristöä, haen mielikuvia ja fiiliksiä. Vinkkejä voivat olla suosikkivärimaailma, tunnelma, musiikki, muistot ja niin edelleen.

Valitsemassani kuvauspaikassa valo tuli kauniisti rakennusten välistä kuvausaikaan ja graffitien ympäröimänä se nousi kauniin valkoisena esille. Ympäristö toi myös mielikuvaa auton luonteesta – hieman kapinallisuutta ja seikkailua. Yhtä hyvin tämä auto toki sopisi myös kauniiseen klassiseen maisemaan.

Pääkuva on rakennettu useammasta kuvasta, jossa autoa on valaistu eri kohdista. Sen lisäksi sarjaan kuuluvat lisäkuvat tärkeistä yksityiskohdista.

Autokuva on mahdollista saada isoksi printiksi esimerkiksi metallipinnalle, joka on tälle kohteelle ehdottomasti edukseen –  upea henkilökohtainen seinätaulu.

Seuraava kuvakohde oli hieman toisenlainen, mutta ei missään tapauksessa vähemmän tunteita herättävä: Ford Taunuksesta.